Συχνές ερωτήσεις

Πως μπορώ να προμηθευτώ το Nasaline;

Τα προϊόντα Nasaline μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το φαρμακείο της γειτονιά σας.Για οποιαδήποτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα της εταιρείας ή μέσω email.

Ποσό κοστίζουν τα προϊόντα Nasaline;

Το Nasaline adult κοστίζει €18,50 και είναι για πολαπλές χρήσεις

Το Nasaline junior κοστίζει €18,50 και είναι για πολαπλές χρήσεις

Τα φακελάκια Nasaline κοστίζουν  €12

Μπορώ να παραγγείλω τα προϊόντα Nasaline  από την εταιρεία σας με αντικαταβολή; 

Ναι αλλά για την ταχύτερη  εξυπηρέτησή σας να προτιμήσετε το φαρμακείο της γειτονία σας.

Εάν παραγγείλω τα προϊόντα Nasaline με αντικαταβολή ποσό θα μου στοιχήσουν τα μεταφορικά;

Τα μεταφορικά είναι δωρεάν όταν το κόστος της παραγγελιάς ειναι στα €30,50 και πάνω. Διαφορετικά, χρεώνεστε επιπλέον με €6 για τα μεταφορικά.

Ποιος ο λόγος που το διάλυμα πρέπει να έχει την θερμοκρασία σώματος;

Το να έχει το διάλυμα την θερμοκρασία του σώματος είναι πολύ σημαντικό!!!
Με την χρήση κρύου διαλύματος προκαλείται αγγειοσύσπαση στις κόγχες, με αποτέλεσμα αυτές να συστέλλονται και να δημιουργείται ένα προσωρινό αίσθημα αποσυμφόρησης. Αυτό το αίσθημα είναι παροδικό και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο όγκος στις κόγχες θα επανέλθει λόγω επαναφοράς της θερμοκρασίας του σώματος στα φυσιολογικά επίπεδα.
Με την χρήση χλιαρού διαλύματος (θερμοκρασία σώματος) αποφεύγουμε την αγγειοσύσπαση, επιτυγχάνοντας πλύση μεγαλύτερης επιφάνειας, ούτως ώστε οι κόγχες να πλένονται καλύτερα από γύρη, σκόνη,βλέννη κ.τ.λ. Με αυτόν τον τρόπο καταπολεμούνται τα αιτία και όχι οι συνέπειες του προβλήματος. Ακόμα, η χρήση χλιαρού διαλύματος ρευστοποιεί καλύτερα την βλέννη, βοηθώντας έτσι στην απομάκρυνσή της.

Γίνεται να χρησιμοποιήσω δυο φακελάκια αλάτι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και να κάνω το διάλυμα υπερτονικό;

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Nasaline είναι ότι έχετε την δυνατότητα επιλογής ισοτονικού η υπερτονικού διαλύματος. Σε πολλές περιπτώσεις συνιστάται το διάλυμα να είναι υπερτονικό, αλλά αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί θα ξηράνει την ρινική κοιλότητα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλάτι μαγειρικής ή θαλασσινό νερό;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι μαγειρικής για μικρό χρονικό διάστημα (2-3 μέρες) αλλά ακόμα και τότε, όχι σαν υπερτονικό διάλυμα, γιατί μπορεί να προκληθεί χημικό έγκαυμα στην ρινική κοιλότητα. Επίσης το ιώδιο που εμπεριέχεται στο αλάτι μαγειρικής μπορεί να προκαλέσει αλλεργία στις ρινικές κόγχες με αποτέλεσμα την διόγκωση τους και συνεπώς με επιδείνωση της συμφόρησης. Τέλος, δεν συνιστάται η χρήση θαλασσινού νερού, το οποίο μπορεί να είναι μολυσμένο, να περιέχει γύρη ή άλγη.

Τι το διαφορετικό έχει το φαρμακευτικό αλάτι Nasaline;

Το αλάτι nasaline δεν είναι θαλασσινό αλλά ορυκτό. Ακόμη διαφέρει από το συνηθισμένο αλάτι ως προς το ιώδιο, το pΗ και την όσμωση. Είναι ειδικό για ρινικές πλύσεις.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω νερό της βρύσης;

Η μύτη από την φύση της έχει πολλά περισσότερα μικρόβια από το νερό που πίνετε, συνεπώς μπορείτε. Εκτός από μερικές ειδικές περιπτώσεις μετά από συμβουλή γιατρού.

Ποτέ παρατηρούνται τα πρώτα αποτελέσματα του Nasaline;

Το Nasaline δεν περιέχει φάρμακα ή κορτιζονούχες ουσίες και για αυτό τον λόγο τα πρώτα αποτελέσματα παρατηρούνται μετά την πρώτη εβδομάδα χρήσης.

Έχει παρενέργειες το αλάτι Nasaline;

Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τον θηλασμό.

Ποσό συχνά μπορώ να χρησιμοποιώ το Nasaline;

Η προτεινομένη δοσολογία είναι δυο πλήρεις σύριγγες από το κάθε ρουθούνι (συνεχόμενες και όχι εναλλάξ). Επαναλάβετε πρωί-μεσημέρι-βράδυ ή οπότε κρίνετε απαραίτητο, ξεκινώντας από το ρουθούνι με την εντονότερη συμφόρηση.

Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Nasaline;

Για ηλικίες από 4 έως 12 ετών συνιστάται η χρήση του Nasaline junior μετά από ιατρική συμβουλή και υπό την επίβλεψη των γονέων. Έχει παρατηρηθεί ότι η αποτελεσματικότητα του Nasaline junior είναι πιο αποδοτική, γιατί τα παιδιά έχουν ήπιες ρινίτιδες οι οποίες αντιμετωπίζονται πολύ εύκολα κάνοντας ρινικές πλύσεις με το Nasaline.

Υπάρχει κάποια άλλη συμβουλή ως προς την χρήση του Nasaline;

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε το Nasaline προληπτικά. Όταν, για παράδειγμα, έχετε κάποιο εποχικό αλλεργικό πρόβλημα πρέπει να κάνετε ρινικές πλύσεις πριν το πρόβλημα διογκωθεί. Αυτό ισχύει και για όλες τις άλλες περιπτώσεις όπως το κοινό κρυολόγημα, την ιγμορίτιδα, τις αλλεργίες κ.τ.λ.

Η μύτη μου είναι εντελώς βουλωμένη μπορώ να κάνω ρινικές πλύσεις με Nasaline;

Όταν οι ρινικές δίοδοι είναι εντελώς κλειστές τότε δεν πρέπει να γίνονται πλύσεις.
Ο ιατρός, σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να χορηγήσει κάποιο τοπικό αποσυμφορητικό, ώστε να ανοίξουν οι ρινικές δίοδοι και στην συνεχεία να γίνει πλύση της ρινικής κοιλότητας με Nasaline.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Άτομα που υποφέρουν από ωτίτιδες οι άλλες παθήσεις του αυτιού, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον ιατρό τους πριν την χρήση. Μην κάνετε πλύσεις εάν νιώθετε πίεση στα αυτιά.